Skip to main content

Welk salaris verdient een inkoper?

Een inkoper speelt dus een belangrijke rol binnen organisaties. Een veel gestelde vraag is dan ook welk salaris een inkoper verdient. In onderstaande tabel is weergegeven wat een inkoper gemiddeld per maand verdient, gesorteerd op carrièreniveau. Dit zijn uiteraard indicaties. Het salaris van een inkoper kan per bedrijf verschillen en is afhankelijk van onder andere de bedrijfsomvang, branche en de mate van verantwoordelijkheid.

Carrièreniveau voor een MKB bedrijf Salaris inkoper exclusief bonus
Junior < €2500 p/m
Medior €2500 p/m – €3750 p/m
Senior >  €3750 p/m

Werving en selectie van een inkoper

Bij de werving en selectie van een kandidaat-inkoper zijn er een paar zaken waar Employment Services zich op richt. Zo is een inkoper idealiter een echte onderhandelaar. Een inkoper heeft namelijk veel contacten met andere inkopers en leveranciers en wil hier altijd de beste prijs uit halen. Ook kan een goede inkoper goed met andere mensen samenwerken en heeft hij strategisch inzicht over het inkoopproces. Verder is oplettendheid een belangrijke eigenschap, want mocht er iets misgaan bij de inkoop zal de inkoper dit meteen op moeten vallen. Ten slotte heeft de ideale inkoper commercieel inzicht en is in staat nieuwe prijzen en marktontwikkelingen in de gaten te houden.

Aan de kant van de opdrachtgever zullen wij altijd peilen aan wat voor inkoper zij behoefte hebben. Staat de inkoop als een huis en is er iemand nodig die dit in stand kan houden? Moet de inkoop nog georganiseerd worden bij een bedrijf dat nog geen inkoopfunctie kent? Of staat de inkoop organisatie al, maar is er iemand nodig die dit verder kan professionaliseren? Ook kijken we naar de identiteit van de opdrachtgever en of de kandidaat-inkoper hierbij zou passen. De kernwaarden van het bedrijf staan centraal en we willen dat de kandidaat hierbij past, om een naadloze samensmelting met het nieuwe team te garanderen.

Voor meer informatie over het inkoop vak verwijzen wij naar www.nevi.nl

Johan Fekken over ontwikkelingen voor inkopers

Binnen Employment Services is Johan Fekken de expert wanneer het gaat om inkopers. Volgens Johan wordt inkoop voor bedrijven steeds belangrijker. Traditioneel heeft inkoop als hoofdtaak om producten en diensten in te kopen tegen een zo scherp mogelijke prijs met de beste kwaliteit, geleverd volgens de planning. Maar de laatste jaren is dit uitgebreid. In het kader van bijvoorbeeld duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staan inkopers voor nieuwe vraagstukken:

Waar komen de producten en diensten vandaan? Is er sprake van een eerlijk prijs voor producenten, wordt er gebruik gemaakt van kinderarbeid? Hoe vervuilend is de productie van de producten? Inkopers hebben dus een steeds belangrijkere rol bij het in kaart brengen van de productie-/supply-chain keten en het beoordelen van de toegevoegde waarde en de belasting hiervan op de bovenstaande aspecten. Ook speelt het tijdig leveren van producten en diensten in de huidige tijd een grote rol. Inkopers krijgen hierdoor op tactisch en strategisch niveau een steeds belangrijkere rol in organisatie.

Meer weten over inkopers?

Bent je op zoek naar een bekwame inkoper? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ben je inkoper en op zoek naar een vacature? Neem dan eens hier en hier een kijkje voor onze nieuwe vacatures.