Skip to main content

Onze aanpak in 3 stappen

Samen spreken we jullie vraag uitgebreid door, om de opdracht zo helder mogelijk te kunnen formuleren. Dit koppelen we terug in de vorm van een duidelijke vacaturebeschrijving.

Op basis van de vraag doen we een passend voorstel voor de zoekinstrumenten die we inzetten. We benaderen geschikte kandidaten in ons uitgebreide netwerk. Maar we zoeken ook via de beste cv-databases, en we maken gebruik van social media advertising en online campagnes.

We maken persoonlijk kennis met de kandidaten. In een gesprek onderzoeken we of iemand bij de betreffende functie past. Onze consultants zijn in staat om een kandidaat te ‘lezen’ tijdens een interview. Wie is die persoon aan de andere kant van de tafel? Vervolgens maken we de vertaalslag naar jouw organisatie. Past deze persoon bij de vacante positie?

Zo komen we tot de perfecte match

Doordat we onze opdrachtgevers goed kennen, geven we kandidaten een kloppend en genuanceerd beeld. Hebben we iedereen gesproken? Dan selecteren we de kandidaten die het beste bij jouw organisatie passen. We koppelen onze bevindingen naar je terug, met per kandidaat een karakterisering en advies. Met die informatie gaan jullie in gesprek met de geselecteerde professionals.

Wij hebben de kandidaten al uitgebreid gesproken, zodat ze goed voorbereid zijn. Dat maakt het proces voor jou efficiënt en effectief.

We doen altijd een cv-check en we halen referenties op van de kandidaat. Verder adviseren we graag over bijvoorbeeld een persoonlijkheidstest, als je nog meer informatie over de kandidaat wilt inwinnen.

Mocht binnen 6 maanden blijken dat een kandidaat onverhoopt geen goede match is, dan gaan we opnieuw aan de slag om een nieuwe medewerker te vinden. Want wij gaan voor een tevreden klant én een kandidaat die op z’n plek zit.

Samen aan de slag? Neem contact op!

Ben je benieuwd wat onze consultants in jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van Werving & Selectie?