Skip to main content

Fase 1: Het voortraject

Een werving en selectie procedure begint bij Employment Services altijd met de intake bij de opdrachtgever. Hier zijn wij met 2 consultants aanwezig, om kwaliteit te garanderen en continuïteit in de procedure te waarborgen. Tijdens de intake zijn wij zowel sparringpartner als adviseur voor onze opdrachtgever, om zo te komen tot een helder totaalbeeld van de functie. We hebben het bijvoorbeeld over (strategische) thema’s die spelen binnen het bedrijf, hoe het bedrijf precies in elkaar steekt en welke eisen worden gesteld aan de functie.

Onze ervaring is immers wanneer de consultants een zo compleet mogelijk beeld hebben van de organisatie en de vacature, dat we dan exact weten welk type kandidaten wij moeten zoeken. Bovendien kunnen wij de potentiële kandidaten informeren over de vacature en organisatie. Ten slotte wordt de vacaturetekst opgesteld en kan de werving beginnen.

Fase 2: De start van de werving

Nu de vacaturetekst is opgesteld, wordt deze gepubliceerd. Met de opdrachtgever worden maatwerk afspraken gemaakt en wordt bepaald via welke media de vacature gedeeld wordt. Vanuit Employment Services gebeurt dit standaard op onze eigen website en op LinkedIn, waarna ze worden opgepakt door online partijen als Indeed en Google For Jobs om ze nog zichtbaarder te maken.

Vervolgens benaderen onze consultants proactief kandidaten uit onze eigen database, via file search- cv- databases, ons actieve netwerk en LinkedIn. Deze kandidaten voldoen aan de belangrijkste functie-eisen en er wordt geïnformeerd in hoeverre er concrete interesse is en of de kandidaten daadwerkelijk voldoen aan de gestelde criteria. De kandidaten die gesolliciteerd hebben, worden gescreend en telefonisch benaderd. Op basis hiervan worden ze wel of niet uitgenodigd voor een interview met één van de consultants. Er wordt gelet op kennisniveau, werkervaring en of het salaris past.

Fase 3: Gesprekken

De geselecteerde kandidaten komen in fase 3 op gesprek bij het kantoor van Employment Services. Tijdens dit gesprek kijken wij niet alleen of de kandidaten voldoen aan het profiel, maar ook of ze qua persoonlijkheid passen bij de opdrachtgever. Verder informeren wij uiteraard naar de motivatie en de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wanneer wij vinden dat bepaalde kandidaten inderdaad matchen, introduceren wij ze bij de opdrachtgever. De opdrachtgever ontvangt een CV en een persoonlijke toelichting van onze consultants waarom de kandidaat geselecteerd is.

Wanneer de opdrachtgever daadwerkelijk interesse heeft in de kandidaten, worden zij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij de opdrachtgever. Wij bereiden de kandidaten zo goed mogelijk hierop voor. Zo delen we informatie over de personen die het sollicitatiegesprek houden en informeren wij ze wat ze kunnen verwachten en hoe de procedure er verder uitziet. Eventueel maakt een assessment ook onderdeel uit van de procedure.

Fase 4: Aanbiedingsfase + natraject

Wanneer de opdrachtgever een keuze heeft gemaakt, laat Employment Services diploma’s en oud-werkgevers checken door een onafhankelijke derde partij. Wanneer alles klopt, krijgt de desbetreffende kandidaat een aanbieding of een voorstel. Hierbij is onze rol beperkt. De kandidaat kan altijd voor advies naar ons toekomen, maar de onderhandelingen zullen zelf gevoerd moeten worden. Wanneer de kandidaat eenmaal werkzaam is bij de opdrachtgever, blijft Employment Services in contact. Mochten er bepaalde zaken spelen, kunnen die op tijd gesignaleerd en opgelost worden.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een vacature? Of ben je juist op zoek naar een geschikte kandidaat voor een vacature? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.