Skip to main content

QHSE: QA/QC (Quality Assurance/Quality Control)

Een belangrijk onderdeel binnen QHSE is QA/QC, wat gaat over kwaliteitsmanagement. Kwaliteitsmanagement is onder te verdelen in Quality Assurance (QA) en Quality Control (QC). QA en QC zijn dus twee aparte verantwoordelijkheden, maar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een QC medewerker houdt zich bezig met het meten van productkenmerken en probeert zo de kwaliteit te behouden en te verbeteren. De QA medewerker houdt zich specifiek bezig met proces-en eindproductkwaliteit. De QA/QC Manager is de eindverantwoordelijke.

Welk salaris verdient een QA/QC Manager?

De QA/QC Manager is dus erg belangrijk binnen een organisatie. Een veel gestelde vraag is dan ook welk salaris de QA/QC Manager verdient. In onderstaande tabel vind je wat deze gemiddeld per maand verdient, gesorteerd op carrièreniveau. Dit zijn indicaties, het salaris kan per bedrijf verschillen en is afhankelijk van onder andere de branche en bedrijfsomvang.

Carrièreniveau voor een MKB bedrijf Salaris QA/QC Manager exclusief bonus
Junior < €4.500 p/m
Medior €4.500 p/m – €6.000 p/m
Senior > €6.000 p/m

QHSE: Safety

Een ander belangrijk onderdeel binnen QHSE is Safety. Bij Safety gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, over de veiligheid binnen een organisatie of bedrijf. Zo regelt de Safety Manager de veiligheidsrisicoanalyse, de allocatie van veiligheidseisen en de coördinatie hiervan binnen een project. Via de opleidingen Middelbare Veiligheidskunde (MVK) en Hogere Veiligheidskunde (HVK) is het mogelijk om een Safety Manager te worden.

Welk salaris verdient een Safety Manager?

De Safety Manager speelt dus ook een belangrijke rol binnen organisaties en bedrijven. In de volgende tabel kun je vinden wat de Safety Manager gemiddeld per maand verdient, gesorteerd op carrièreniveau. Wederom zijn het indicaties, aangezien het salaris per bedrijf kan verschillen en afhangt van onder andere de branche en de bedrijfsomvang.

Carrièreniveau voor een MKB bedrijf Salaris Safety Manager exclusief bonus
Junior < €6.000 p/m
Medior €6.000 p/m – €7.500 p/m
Senior > €7.500 p/m

QHSE: Health en Environmental

Ten slotte draait Health en Environmental (HSE) om alles betreft de arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. De HSE Manager let op alle veiligheid-, gezondheid- en milieurisico’s en adviseert senior management hierover. Ook doet de manager onderzoek naar bedrijfsongevallen. Daarbij zorgt de HSE Manager ervoor dat lokale productie verloopt volgens de plannen, dat de veiligheid van de werkzaamheden en het personeel gewaarborgd wordt en regelt milieuzakken en gezondheidsprocedures.

Welk salaris verdient een HSE Manager?

De HSE Manager is net als de Safety manager en de QA/QC Manager een belangrijk persoon binnen bedrijven en organisaties. In de volgende tabel vind je wat de HSE Manager gemiddeld per maand verdient, gesorteerd op carrièreniveau. Ook dit zijn indicaties, het salaris verschilt per bedrijf en hangt bijvoorbeeld af van de branche en de omvang van het bedrijf.

Carrièreniveau voor een MKB bedrijf Salaris HSE Manager exclusief bonus
Junior < €6.500 p/m
Medior €6.500 p/m – €7.500 p/m
Senior > €7.500 p/m

Meer weten?

Wil je meer weten over functies binnen QHSE? Lees dan ook eens onze blog ‘Alles wat je moet weten over de QHSE Manager’! Wanneer je op zoek bent naar een QHSE functie of juist op zoek bent naar een QHSE professional, kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.