Skip to main content

Welk salaris verdient een QHSE Manager?
Een QHSE manager is dus onmisbaar in het behalen van gestelde doelen op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Een veelgestelde vraag omtrent dit beroep is welk salaris een QHSE manager precies verdient. Daarom vindt u hieronder een overzicht wat het gemiddelde salaris van een QHSE manager per opleiding is per maand. Uiteraard verschillen deze bedragen per bedrijf, maar in de tabel staat een goede indicatie weergegeven.

Opleidingsniveau

Salaris per maand

MBO

€ 4945

HBO

€ 5180 

Universitair

€ 5795 

Hoe werkt de werving en selectie van de QHSE manager?
De QHSE is dus van belangrijk binnen een organisatie. Voor veel bedrijven is QHSE niet de corebusiness, maar het is wel erg relevant. De verantwoordelijken moeten namelijk waarborgen dat het bedrijf voldoet aan niet alleen verschillende wetgevingen betreft Arbo en milieu, maar ook aan de wensen van de stakeholders. Hier ligt dan ook de uitdaging voor Employment Services betreft de werving & selectie van een QHSE professional.

Uiteraard kijken wij hierbij naar de benodigde specifieke vakkennis, maar ook naar de ‘soft-skills’ die een bedrijf vraagt. Zo kan een bedrijf specifieke behoeften hebben op gebied van QHSE, maar het kan ook gaan om het inrichten van bepaalde werkprocessen. Ook kijken wij goed waar het bedrijf staat op QHSE gebied. Heeft het bedrijf een QHSE professional nodig die de kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu naar een nieuw hoogte brengt, of juist iemand die de gevestigde maatstaf kan behouden? Ook is het mogelijk dat de QHSE vacature vraagt om een interim positie in plaats van een vaste plek. Hier houden wij ook rekening mee bij de werving en selectie van een QHSE professional. Wilt u hier nog meer over weten? Volg dan deze link.
Dierik Leeman’s tip voor de QHSE manager
Diederik Leeman is binnen Employment Services de expert in het werven van QHSE managers. Hij weet dus alles wat er speelt binnen dit vakgebied. Als tip voor alle aanstaande QHSE managers wil hij meegeven dat de kunst van het vak is om niet als politieman op te treden. Er zijn natuurlijk allerlei QHSE regels, voorschriften en systemen waar een bedrijf aan moet voldoen. Een goede QHSE manager moet dus medewerkers van het bedrijf overtuigen zich aan deze regels te houden, zonder dat het verplichtend overkomt. Dat is volgens Diederik het verschil tussen succes willen en succes hebben als QHSE manager: de regels implementeren, maar op zo’n manier dat mensen er in mee willen gaan.
QHSE manager
Bent u op zoek naar een QHSE manager? Neem dan snel contact op met Diederik en wij vinden de geschikte QHSE manager voor u. Bent u op zoek naar een baan binnen dit werkveld? Kijk dan snel naar de gerelateerde vacatures.