Skip to main content

Door het geven van cadeautjes en kleine attenties kan je ook de liefde laten spreken. Als dat jouw taal is, laat je de ander door een kleine attentie merken dat hij of zij in je gedachten is en belangrijk voor je is.

Wanneer de ander klusjes voor je doet, je werk uit handen neemt, het je gemakkelijk maakt, dan is dat ook een taal van liefde. Zeker als het onverwacht gebeurt en om iets gaat waar jij echt blij van wordt, kan het een krachtige liefdesuiting zijn.

De laatste taal is die van lichamelijke aanraking. De hand op je schouder, de knuffel, de liefdevolle aanraking, de fysieke aandacht.. allemaal uitingen van liefde waar woorden voor jou niet bij nodig zijn.

Wanneer je snapt dat de ander een andere taal van liefde spreekt dan jij, kom je snel weer nader tot elkaar. Je verstaat elkaar ineens weer en ziet dat de ander zijn of haar liefde uit op een manier die weliswaar anders is dan de jouwe, maar die je nu wel snapt, opmerkt en herkent.

In coaching gaat het regelmatig over verstoorde relaties, over onbegrip, irritatie of miscommunicatie. Soms tussen partners, maar ook tussen broers en zussen, tussen ouders en kinderen en zelfs tussen collega’s. Als jouw collega nooit zijn waardering voor jouw bijdrage uitspreekt, maar wel regelmatig spontaan koffie voor je haalt, zou het kunnen zijn dat hij gewoon een andere taal spreekt.

Als je begrijpt dat de ander wellicht een andere liefdestaal spreekt dan jij en dat je die zou kunnen leren verstaan, ben je al snel op weg naar een soepeler relatie. En wie wil dat nou niet?

Geïnteresseerd in coaching? Neem vrijblijvend contact op met Mariska Werlich via (06)46255942 voor het maken van een kennismakingsafspraak.