Skip to main content

Het belang van investeren in personeel

Misschien ben je wel bekend met de Scaling Up Methodiek. Deze methodiek kan helpen bij het groeien van bedrijven en maakt gebruik van vier belangrijke beslissingen: People, Strategy, Execution en Cash. Zonder goede mensen geen goede strategie, zonder goede strategie geen goede executie en zonder goede executie geen geld. Hieruit blijkt duidelijk dat het succes van een bedrijf begint bij goede mensen! Het investeren in nieuwe en huidige werknemers is dus essentieel voor succes: first who, then what.

Hoe investeer je in personeel?

Hoe investeer je dan in personeel? Uit onderzoek blijkt dat een drietal zaken belangrijk zijn bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Allereerst speelt de bedrijfscultuur en de sfeer binnen het team een belangrijke rol. Hoe meer iemand zich hier onderdeel van voelt, hoe groter de kans dat iemand bij het bedrijf wil blijven. Je kan hiervoor zorgen door bijvoorbeeld te investeren in een goed onboarding programma waarin je nieuwe werknemers direct onderdeel laat voelen van het team.

Ten tweede spelen doorgroeimogelijkheden een belangrijke rol. Bij de zoektocht naar een nieuwe baan willen potentiële werknemers zekerheid dat zij binnen de nieuwe functie kunnen groeien. Je kan dus investeren in personeel door ze deze doorgroeimogelijkheden te geven. Denk aan specialiserende trainingen of juist brede cursussen over het desbetreffende vakgebied. Geef werknemers het gevoel dat er daadwerkelijk in de persoonlijke toekomst wordt geïnvesteerd!

Het laatste waar men naar zoekt is een evenredige balans tussen werk en privé. Zeker na de coronacrisis is het belang van persoonlijke tijd duidelijk geworden en willen mensen de ruimte hebben om te genieten van een leven buiten het werk. Dit kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld het aanpassen van de arbeidsduur per week, soepel om te gaan met werktijden en het faciliteren van thuiswerken. Luister hierbij goed naar de behoeften van de werknemer.

Hoe investeert ES in personeel?

Bij Employment Services vinden we het belangrijk om al voor de plaatsing te investeren in onze kandidaten. Zo bereiden we potentiële kandidaten goed voor op sollicitatiegesprekken en weten wij ze the enthousiasmeren door onze grondige kennis van de opdrachtgever. Ook bieden we de mogelijkheid om de geplaatste kandidaat gedurende het eerste (half)jaar te coachen. Coaching kan ingezet worden als het even wat minder gaat met de werknemer, maar ook als investering! Denk bijvoorbeeld aan talent development of loopbaan coaching om erachter te komen waar de krachten van de werknemer liggen.

Meer weten over investeren in personeel?

Wij onderschrijven dus de gedachte first who, then what. Er moet meer aandacht besteed worden aan de mens, want zonder mensen geen business. Wil je meer weten over manieren om in personeel te investeren? Of ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen op de arbeidsmarkt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Lees voor meer informatie ook eens onze blog waarin wij 4 tips geven voor energieke en productieve werknemers!