Skip to main content

Binnen HR zijn er verschillende functies. Zo stuurt de HR Manager de afdeling aan, de HR Adviseur staat hem of haar hierin bij en de HR medewerker is onderdeel van het team die de dagelijkse taken uitvoert. Veruit de meest populaire functie is die van de HR manager, gevolgd door de HR Adviseur en de HR Medewerker.

Welk salaris kan je in HR verdienen?

Een veel gestelde vraag is welke salaris mensen die in HR werken verdienen. In onderstaande grafieken vindt u een salarisoverzicht voor de drie populairste functies binnen HR, per maand en voor elk jaar relevante werkervaring. De getallen zijn uiteraard indicaties en zijn onder andere afhankelijk van het bedrijf zelf en relevante werkervaring.

Salaris HR Medewerker

Jaren werkervaring Salarisrange HR Medewerker
Junior €2295 – €2500 p/m
Medior €2500 – €3250 p/m
Senior >  €3250 p/m

Salaris HR Adviseur

Jaren werkervaring Salarisrange HR Adviseur
Junior €3135 – €3250 p/m
Medior €3250 – €4000 p/m
Senior > €4000 p/m

Salaris HR Manager

Jaren werkervaring Salarisrange HR Manager
Junior €3760 – €4250 p/m
Medior €4250 – €5000 p/m
Senior > €5000 p/m

Hoe werkt de werving en selectie voor HR functies?

Bij de werving en selectie van een HR kandidaat zijn er een aantal belangrijke zaken waar Employment Services op let. Iemand die in HR werkt heeft idealiter een interesse in de mens. Hij of zij werkt immers de hele dag met en voor mensen. Ook is het goed als diegene nieuwsgierig is en constant wil verbeteren. HR is namelijk een vakgebied dat nooit stil staat. Het is daarom ook belangrijk dat een HR kandidaat een goed oog voor detail heeft! Tot slot zijn veel bedrijven op zoek naar iemand die resultaatgericht en openminded is.

Aan de andere kant is het van belang dat wij bij de opdrachtgever peilen aan wat voor HR kandidaat zij behoefte hebben. Staat HR al als een huis en moet dit gewaarborgd worden? Of is de opdrachtgever nog jong/in korte tijd hard gegroeid waardoor de HR afdeling meer organisatie nodig heeft (personeelshandboek, functiewaardering, pensioenregeling etc.)? Uiteraard is de identiteit van de opdrachtgever van belang en in hoeverre de nieuwe HR kandidaat bij de organisatie past. Wij kijken goed naar de kernwaarden van het bedrijf en zoeken naar de kandidaat die hierbij matcht, zodat de samensmelting met het nieuwe team naadloos verloopt.

Welke ontwikkelingen spelen zich af binnen HR functies?

De HR afdeling is door de coronacrisis en de krappe arbeidsmarkt steeds belangrijker geworden. Deze ontwikkelingen hebben namelijk het belang van vitale medewerkers laten zien en daarom wordt er steeds meer aandacht besteed aan de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Werkgeluk staat al langer hoog op de agenda van de HR afdeling, maar dit is nog belangrijker geworden. Medewerkers zorgen voor het succes van een bedrijf en hoe gelukkiger de werknemers zijn hoe beter het bedrijf kan floreren. Een grote ontwikkeling binnen HR is daarom bijvoorbeeld het faciliteren van thuiswerken en een veilige werkplek maken van het kantoor. Ook wordt er binnen HR steeds meer gekeken naar de behoeften van de individuele werknemer. Zeker met de krappe arbeidsmarkt is het belangrijk dat de werknemer zich op zijn plek voelt en lange tijd bij het bedrijf werkzaam wil zijn. Daarom houdt HR zich meer bezig met het goed onboarden en trainen van nieuwe werknemers. Ook wordt er meer geïnvesteerd in coaching.

Meer weten over HR functies?

Ben je zelf op zoek naar een functie binnen HR? Of ben je op zoek naar iemand die een openstaande HR vacature kan invullen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.