Skip to main content

Wij komen nog regelmatig CV’s tegen die niet aan deze criteria voldoen. Voorbeelden daarvan zijn CV’s met daarop een half bijgesneden vakantiefoto, het gebruik van verschillende lettertypes, of – rampzalig! – spelfouten. Ook ontvangen we nog weleens CV’s in een lettertype dat in de jaren ’90 geliefd was, zoals Times New Roman of Arial. Natuurlijk kijken we eerst en vooral naar de inhoud van een CV, maar ondanks de krappe arbeidsmarkt is en blijft het CV je ‘entree’ bij een mogelijk nieuwe werkgever.

Tegelijkertijd; de ene werkgever is de andere niet en smaken verschillen. Daarbij kun je wel rekening houden met het type bedrijf en functie waar je op solliciteert. Bij een accountantskantoor valt je CV eerder in de smaak wanneer deze zakelijk oogt, terwijl kandidaten voor een marketing & communicatie functie geacht worden een wat kleurrijker exemplaar aan te leveren. Eerder publiceerden wij een artikel ‘Tips voor solliciteren: het CV en de motivatiebrief‘. Hierin wordt o.a. uitgebreid ingegaan op het opstellen van een goed CV.

Als je na het lezen van dit stuk denkt ‘mijn CV kan ook wel een pimp gebruiken’, kijk dan eens op www.CVster.nl. Zij bieden een breed scala aan CV-templates (meer nog dan in Word, waar je ook al een heel eind mee komt) die variëren van kleurrijk tot zakelijk en alles wat daar tussenin zit. En het goede nieuws is: je kan in elk geval 1 exemplaar (meer heb je er meestal niet nodig) GRATIS opstellen en downloaden. Dan ben je voorlopig onder de pannen maar tegen een kleine vergoeding kun je ook meerdere varianten opstellen.

Mocht je nog meer advies kunnen gebruiken met betrekking tot je CV of je motivatiebrief, neem dan contact op met een van onze consultants. Zij helpen je graag verder.