Skip to main content

Het probleem van krapte op de arbeidsmarkt
In de laatste jaren is de krapte op de arbeidsmarkt enorm gestegen. Bijna een kwart van alle bedrijven ervaart personeelstekorten en het percentage onvervulbare vacatures ligt zelfs hoger dan voor de coronacrisis. De reden hiervoor is dat er eigenlijk geen fulltime capaciteit meer beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Steeds meer mensen zijn namelijk werkzaam als parttime zzp’er. In 2003 was bijvoorbeeld 8 procent van alle werkenden zzp’er, terwijl in 2020 maar liefst 13% van de werkenden zzp’er is. Veel opdrachtgevers willen vacatures invullen die vragen om vijf werkdagen per week, maar vele zzp’ers zijn maar 2 of 3 dagen per week beschikbaar. Omdat de werkzaamheden toch verricht moeten worden, worden veel van deze vaste vacatures ingevuld door zzp’ers die minder beschikbaar zijn dan waar de vacatures om vragen.  Deze situatie klinkt als een vervelend probleem, maar is dit wel zo?
De uitdaging van krapte op de arbeidsmarkt
Aan de andere kant betekent het feit dat het aanbod van werk groter is dan de vraag ernaar dat mensen steeds meer aan het werk zijn. En dat is goed! De werkloosheid in Nederland neemt sinds mei 2021 gestaag af.  Ja, voor veel opdrachtgevers is het een probleem dat zij vaste vacatures moeilijk kunnen vervullen. Het wordt namelijk steeds moeilijker om kandidaten te vinden. Maar, voor Employment Services vormt dit een interessante uitdaging. Kunnen wij, als werving & selectie bureau, ervoor zorgen dat ook de moeilijk vervulbare vaste vacatures worden ingevuld? Een manier waarop wij hiervoor zorgen is door gebruik te maken van interim invulling. Interim invulling betekent dat een vaste positie tijdelijk (interim) door een geschikte kandidaat wordt vervuld. De interimmer vervult dus tijdelijk de vacature, tot een vaste werknemer gevonden is. Employment Services is in staat om capabele interim medewerkers te vinden die perfect bij de vacature passen, maar kan op de lange termijn ook zorgen voor een vaste invulling van de vacature.

Wat te doen aan krapte op de arbeidsmarkt?
Kort door de bocht gezegd hebben wij dan ook liever te veel vacatures op de arbeidsmarkt dan te weinig. Op deze manier worden wij namelijk uitgedaagd om slim om te gaan met potentiële kandidaten die ofwel vast of als interimmer ingezet kunnen worden. Employment Services bestaat al meer dan 45 jaar en heeft hierdoor de vele gezichten van een de fluctuerende arbeidsmarkt meegemaakt. Deze ervaring leidt ertoe dat wij bedrijven kunnen helpen die tegen moeilijkheden aanlopen bij het vervullen van vaste vacatures. Door ons grote netwerk en efficiënte zoekmachines kunnen wij het onbenutte arbeidsmarktpotentieel goed bereiken. Zo vervullen wij vaste vacatures op de korte termijn door interimmers in te zetten. Wij werven capabele interimmers en zorgen dat zij de vaste vacature op de korte termijn kunnen vervullen. Op de lange termijn zorgen wij ervoor dat wij de perfecte match voor de vacature vinden, zodat de positie altijd vervuld is en er geen sprake is van personeelstekort bij de organisatie.
Employment Services kan helpen bij krapte op de arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt heeft dus te maken met krapte, waardoor vaste vacatures moeilijker vervuld worden. Maar, dit hoeft geen probleem te zijn. Wij van Employment Services zijn in staat om organisaties te helpen met het invullen van (lang) openstaande vacatures. Heeft u een vaste vacature openstaan, maar moeite om deze in te vullen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u op de korte- en de lange termijn helpen met zowel interim invulling als vaste invulling. Wij kunnen de perfecte match voor u vinden op allerlei vakgebieden, uiteenlopend van finance tot juridisch en marketing tot techniek. Wilt u meer weten over alle vakgebieden waar Employment Services in gespecialiseerd is? Klik dan hier.