Skip to main content

Veranderingen in finance en de Executive Search CFO
Bij de Executive Search van de CFO is het van belang om goed voor ogen te hebben hoe de functie van de CFO zich ontwikkelt. Zo is de rol van de CFO steeds belangrijker geworden. Finance is namelijk een werkveld waarin op dit moment grote veranderingen plaatsvinden. Zo ontwikkelt technologie zich snel, transformeert het bedrijfsleven naar een duurzame economie en vinden er machtsverschuivingen op internationaal niveau plaats. Dit zal veel invloed hebben op de toekomst van functies in finance. Zo zullen deze functies andere takken van de organisatie veel intensiever gaan ondersteunen en zal er meer aandacht besteed moeten worden aan verantwoord en duurzaam vooruit kijken. Het gevolg van deze veranderingen is dat het beroepsprofiel van de CFO van de toekomst ook verandert.
De (Executive Search) CFO van de toekomst
Waar de traditionele CFO zich voornamelijk bezighoudt met het financiële reilen en zeilen van een organisatie, zal de CFO van de toekomst zich moeten verbreden. Doordat de CFO andere functies intensiever gaat ondersteunen, krijgt de CFO tegelijkertijd meer zicht op de organisatie als geheel. De CFO van de toekomst is dus niet alleen in financieel opzicht van belang, maar zal door de kennis van andere functies een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het bepalen en bijstellen van bedrijfsstrategieën. Ook zal de CFO van de toekomst zich moeten opstellen als symbool voor de organisatie. De externe stakeholders zullen namelijk om steeds meer aandacht vragen en naar de CFO kijken als boegbeeld.

Dit betekent dus dat de CFO van de toekomst zich als een kameleon moet kunnen transformeren. De CFO moet dus inderdaad een boegbeeld zijn naar de buitenwereld, maar de CFO moet ook een goede leider zijn. Door de kennis van alle bedrijfstakken wordt de CEO daarom de co-pilot van de CEO, wat hem verantwoordelijk maakt voor het bepalen en bijstellen van strategieën in de organisatie. Verder moet de CFO van de toekomst een goed oog hebben voor organisatorische vraagstukken en de bijbehorende oplossingen. U ziet dus dat de CFO van de toekomst niet meer gebonden is aan enkel financiële aspecten, maar een manusje van alles moet zijn in de breedste zin van het woord. Dit zijn allerlei zaken waar aan gedacht moet worden bij de Executive Search van de CFO in de toekomst.
Veranderingen in de Executive Search CFO 
Employment Services is zich bewust van de ingrijpende veranderingen in het financiële werkveld en houdt hier dan ook rekening mee bij de Executive Search van de CFO. Wij letten er daarom op dat CFO kandidaten niet alleen experts zijn in de finance aspecten, maar ook dat zij het in zich hebben om het boegbeeld van een organisatie te zijn. Ook moeten zij door het verbreedde beroepsprofiel van de functie communicatief vaardig zijn, goed kunnen samenwerken en strategisch kunnen nadenken. Door op deze kenmerken te letten is Employment Services in staat om de CFO van de toekomst te werven. Ook is Employment Services partner van de CFO Groep Nederland. Met behulp van onze gecombineerde uitgebreide netwerken is het voor ons mogelijk om de Executive Search van de CFO goed te laten verlopen. Wilt u meer weten over onze samenwerking met partner CFO Groep Nederland? Klik dan hier.
Interesse in Executive Search CFO?
De CFO van de toekomst zal een organisatie de toekomst in moeten dragen en zo inspelen op gebieden als duurzaamheid en technologie. Dit is dan ook waar rekening mee moet worden gehouden bij de executive search van de CFO. In onze missie om de perfecte match voor onze opdrachtgevers te vinden, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, hebben wij de mogelijkheden om de CFO van de toekomst te vinden. Bent u op zoek naar een CFO van de toekomst? Dan helpen wij u graag verder. Klik hier om contact op te nemen met onze executive searcher. Tevens specialiseren wij ons onder andere in de werving & selectie van lijn, middle management en staf functies. Heeft u meer interesse in onze werving & selectie activiteiten? Klik dan hier.