Skip to main content

Terugblik Employment Services 2021
Begin 2021 deelden wij al met jullie dat na het lastige 2020 de positieve vibe binnen het team van Employment Services voelbaar was. Ondanks dat waren we voorzichtig voor 2021. We gingen uit van een stabilisering in de krappe arbeidsmarkt, maar voorzagen wel de nodige dynamiek in de markt. Deze dynamiek is in 2021 dubbel en dwars uitgekomen! De stabilisering is echter op geen enkele wijze terug te zien…. De arbeidsmarkt is alleen maar krapper geworden: met verbazing hebben wij de enorme hoeveelheid vacatures zien groeien. We vatten het samen met een aantal cijfers:

Het CBS telde eind september 2021 maar liefst 371.000 openstaande vacatures. Dat zijn er 45.000 meer dan eind juni 2021en 154.000 meer dan eind september 2020! Dit betekent dat voor elke 100 werklozen 126 openstaande vacatures staan. Ook kwam het totale aantal banen in Nederland voor het eerst boven de 11 miljoen. Hier liggen voor ons natuurlijk grote kansen! In een tijd van krapte als deze is ons vak onmisbaar in het vinden van de perfecte match.

Ontwikkelingen binnen Employment Services in 2021
2021 was voor Employment Services dan ook een bewogen jaar. Wij hebben om te beginnen onze strategie herijkt. Wij zijn niet zomaar een werving en selectiebureau dat snel een vacature wil invullen. We zoeken altijd naar de perfecte match en willen door persoonlijke aandacht en authenticiteit kandidaten en opdrachtgevers verbinden. Wij vullen vacatures niet in, maar versterken de teams van onze opdrachtgevers en maken daarmee onze opdrachtgevers structureel sterker! We richten ons daarbij meer op employer branding: hoe positioneren wij onze opdrachtgevers zo onderscheidend mogelijk? In de krappe arbeidsmarkt is dit de manier om kandidaten in beweging te krijgen.

Vervolgens kijken wij tevreden terug op de wijze waarop wij samenwerkingen met opdrachtgevers hebben kunnen versterken door contracten aan te gaan voor de aankomende jaren. Een voorbeeld hiervan is de duurzame samenwerking met Urban Mining Corp in Rotterdam. Deze scale-up heeft een nieuwe techniek ontworpen die zorgt voor een veel betere kwaliteit gerecycled plastic. Employment Services heeft met consultant Johan Fekken als consultant de invulling van alle vacatures volgens planning gerealiseerd. Ook voor de aankomende jaren staan uitdagende recruitment vraagstukken op het programma bij deze en andere opdrachtgevers van Employment Services.

Waar we ook blij op terugkijken, zijn onze nieuwe aanwinsten binnen het team: Lennert van Everdingen en Froukje Teekens. Lennert is ons team in augustus komen versterken en speelt met zijn Master Communicatiewetenschap op zak een adviserende rol voor Employment Services. Froukje is onze nieuwe stagiaire en leert dit jaar alles over het vak recruitment en office management. Maar waar mensen komen, zullen ook mensen gaan. We hebben met pijn in ons hart afscheid genomen van Vincent van Middelaar, die na 3 jaar ons helaas heeft verlaten voor een ander avontuur. We wensen hem het allerbeste!

De laatste leuke ontwikkeling is de stappen die onze coach Mariska Werlich heeft gemaakt. Na een leerzaam jaar heeft zij examen gedaan en is ze geslaagd voor de Coach Expert op Senior Practioner niveau bij Nonons opleidingen. Gefeliciteerd Mariska!

Vooruitblik Employment Services 2022

Onze voorspelling voor 2022 is dat het een erg mooi jaar gaat worden. Eerder vertelden we al dat Theo Eggink ons team is komen versterken. Daarbij wordt ons team wederom versterkt door Janine Trompetter, die in maart haar rentree zal maken. Na een uitstap van enkele jaren keert ze bij ons terug en treedt ze toe tot de directie. Deze nieuwe gezichten geeft het hele team enorm veel hernieuwde energie! Deze energie zullen wij in 2022 gebruiken om ons door te ontwikkelen als een persoonlijk en kwalitatief sterk boutique bureau op terrein van werving en selectie, detachering en interim management, executive search en coaching. Wij kijken met vertrouwen vooruit, waarbij wij verwachten dat de krapte op de arbeidsmarkt niet minder zal worden. Hierdoor zal juist onze ambachtelijke recruiters-kwaliteiten nodig zijn om de perfecte match te vinden.

U mag van ons de persoonlijke aandacht van inhoudelijk sterke consultants verwachten die u succesvol ondersteunen bij uw vraag en behoefte!

Het team van Employment Services wenst u veel werkplezier in 2022!