Skip to main content

Tip 1: Actueel profiel op LinkedIn

Zorg er altijd voor de dat je LinkedIn profiel actueel is. Het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of niet, een actueel LinkedIn profiel kan in de toekomst altijd van pas komen. Wanneer je latent op zoek bent naar een nieuwe baan, dan is ons advies om dit te laten weten aan een gerenommeerd werving en selectie bureau (dit kan natuurlijk Employment Services zijn). Het voordeel hiervan is dat je niet bestookt wordt door allerlei recruiters, maar alleen benaderd wordt door werving en selectie bureaus die weten waar je naar op zoek bent.

Tip 2: Zet je wensen duidelijk in je Linkedin profiel

Wanneer je wel concreet op zoek bent naar een nieuwe functie en je weet precies wat je wensen zijn, adviseren wij om dit duidelijk op Linkedin te delen. Op deze manier filter je onnodige benaderingen van recruiters en krijg je alleen offers die binnen jouw wensen vallen. Zorg er dus voor dat het helder is waarvoor je benaderd wil worden. Denk hierbij aan welke functies je interesseren, in welke omgeving je zou willen werken en vanaf wanneer je beschikbaar bent.

Tip 3: ‘Beschikbaar’ aan- of uitzetten op LinkedIn

LinkedIn biedt de mogelijkheid om aan recruitment kenbaar te maken dat je beschikbaar bent voor een nieuwe baan. Wanneer je dat aanzet, wordt je daarna overspoeld door recruiters. Ons advies is om deze functie pas aan te zetten wanneer je zeker weet wat je wensen zijn. Heb deze wensen dus ook duidelijk voor jezelf en zorg dat je profielen up to date zijn.

Tip 4: Benader een coach

Wanneer je veel banen aangeboden krijgt, kan het lastig zijn om te bepalen wat voor jou de juiste baan is. Wat hierbij helpt is het sparren met een coach of ervaren recruiter. Een coach kan je helpen te bepalen wat je nu echt graag wilt en wat je precies in een baan zoekt. Bij Employment Services is Mariska Werlich werkzaam als coach en helpt je graag op weg, dus schroom niet om contact op te nemen.

Tip 5: Volg specifieke werkgevers

Als je geïnteresseerd bent in een baan bij specifieke werkgevers is het een goed idee om deze werkgevers ook daadwerkelijk te volgen op bijvoorbeeld LinkedIn. Zo ben je sneller op de hoogte van nieuwe vacatures en kan je alvast het juiste gevoel bij deze werkgever krijgen. Dit kan ook van pas komen bij een eventueel sollicitatiegesprek.
Na het volgen van deze tips kun je als (latent) werkzoekende de werknemersmarkt beter navigeren. Zo word je minder benaderd met niet-relevante vacatures en kun je altijd je ogen open houden. Weet je nog niet goed wat je mensen zijn op carrière gebied? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, of met onze coach Mariska. Weet je dit wel? Bekijk dan onze vacatures.