Skip to main content

Waar moet u op letten bij de Werving en selectie van een Finance professional of Finance manager?

Het belangrijkste voor de Werving en selectie van een Finance professional of Finance manager is om een scherp beeld te krijgen van de Finance vakkennis en/of het Finance specialisme dat u zoekt. Uw wensen en behoeften staan centraal. Heeft u behoefte aan Finance kennis op het gebied van boekhouding (accounting), consolidaties, control, reporting, audit of gaat het over de implementaties van bijvoorbeeld een ERP systeem of Purchase to Pay project (P2P). Iedere Finance professional of Finance manager heeft zijn of haar eigen specialisme of specifieke ervaring binnen een bepaalde sector of branche.

Werving en selectie van een Finance professional of Finance manager, waarom kiezen voor Employment Services?

Wat onze opdrachtgevers teruggeven, is dat de consultants van Employment Services een goede match weten te maken tussen de Finance vacature en de kandidaat op basis van de vereiste specifieke kennis. Tegelijkertijd matcht Employment Services ook op persoonlijkheid. Past de Finance qua persoonlijkheid bij de cultuur van de organisatie waar de Finance vacature is gesteld. Employment Services is hierin gespecialiseerd. De Werving en selectie procedure voor een specifieke vacature worden bij Employment Services altijd door 2 consultants uitgevoerd. Hiermee onderscheidt Employment Services zich van andere bureaus en het grote voordeel hiervan is dat kennis optimaal wordt gedeeld en de search power hoger is.

Hoe pakt Employment Services een Werving en selectie procedure van een finance professional aan?

De procedure wordt altijd gestart met een uitgebreide intake. Door de jarenlange ervaring kiest Employment Services ervoor vacatures met een proactieve aanpak in de markt te zetten door netwerk search, file search en executive search (‘headhunting’) te combineren. Finance kandidaten worden persoonlijk en met enthousiasme benaderd. De consultants van Employment Services zijn zich bewust dat zij in de search optreden als het vooruitgeschoven visitekaartje van onze opdrachtgever. De consultants benaderen de kandidaten zorgvuldig en op gepaste wijze. Uit ervaring weet Employment Services de juiste snaar te raken bij kandidaten door de uitgebreide intake om te zetten in relevante informatie voor kandidaten. Hierdoor ervaren kandidaten Employment Services als een betrouwbare partner die daadwerkelijk laat zien de opdrachtgever en de Finance vacature te kennen.

Wanneer is Employment Services tevreden?

Natuurlijk is Employment Services pas tevreden wanneer onze opdrachtgever tevreden is met het resultaat. Het resultaat hier is een goede Finance professional of Finance manager die gaat starten op de Finance vacature en na 1 jaar nog steeds werkzaam is op de vacature. Ook willen we dat onze opdrachtgever tevreden is hoe Employment Services de procedure heeft uitgevoerd. Hierbij gaat het om snelheid, communicatie en afstemming. Na afloop van elke Werving en selectie procedure vindt een evaluatie plaats en de ambitie van Employment Services is om minimaal het cijfer 8 te scoren voor het resultaat en de procedure.

Wat zijn de kosten voor de Werving en selectie van een Finance professional of Finance manager?

De kosten voor de Werving en selectie dienstverlening wordt vooraf altijd goed afgesproken. Hierover communiceert Employment Services transparant en helder. In de regel is de fee gebaseerd op een percentage van het bruto vaste jaarsalaris van de kandidaat. Voor de bemiddeling van interim managers hanteert Employment Services een opslag op het uurtarief van de interim manager. De hoogte van de tarieven wordt bepaald door de complexiteit van de vacature en het aantal vacatures die de opdrachtgever door Employment Services laat invullen.
Voor meer informatie over de kosten van een Werving en selectie procedure verwijs ik u naar dit artikel waarin dieper wordt ingegaan op het kostenplaatje.

Extra zekerheid voor u als opdrachtgever in deze onzekere tijden als gevolg van covid-19
Employment Services biedt opdrachtgevers een garantie voor de kandidaten die via Werving en selectie of Executive Search zijn geplaatst. Deze garantie geldt voor een periode van een half jaar na startdatum van de aangestelde kandidaat. Dit betekent dat wanneer een kandidaat voortijdig vertrekt omdat hij/zij óf niet voldoet óf de functie voldoet niet aan zijn of haar verwachtingen, wij op zoek gaan naar nieuwe kandidaten.
Vooral in deze onzekere tijdens geeft deze garantie onze opdrachtgevers extra zekerheid en comfort.

Vragen en vacatures

Wenst u meer informatie over de Werving en selectie van een Finance professional of Finance manager, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze consultants. Ook kunt u voor openstaande finance vacatures hier klikken.